BLACK IRON HORSE is de ontmoeting tussen duurzaamheid, de best denkbare materialen en een doordacht en puur heerlijk design. Elke dag doen ze hun uiterste best om de beste bakfietsen op de markt te ontwerpen, produceren, monteren. Ze doen er alles aan om eenvoudige en stijlbewuste uitdrukkingen te creëren die de functie van de fietsen weerspiegelen en slechts een minimum aan onderhoud vergen. Met een fiets van BLACK IRON HORSE wordt dagelijks vervoer een plezier voor jou en voor het milieu.


DE FIETSEN


Elke fiets is het resultaat van jarenlange ervaring en het streven om de consument de best mogelijke materialen te bieden in relatie tot milieu, veiligheid en kwaliteit. We doen er alles aan om in alle opzichten de beste fietsen op de markt te produceren - ook als het om onderhoud gaat.

Het unieke achterwielbesturingssysteem is nu bijna 25 jaar oud en heeft bewezen meer dan levensvatbaar te zijn. Lars Leikier heeft duizenden fietsen gelast in de werkplaats in Vesterbro en zijn eerste creaties rijden nog steeds door de straten van Denemarken. Tegenwoordig zijn de fietsen uitgerust met de nieuwste moderne technologie en is het ontwerp aanzienlijk verbeterd, waardoor de fietsen lichter en eleganter zijn geworden zonder afbreuk te doen aan het originele achterwiel aangedreven controlesysteem dat de fietsen zo gemakkelijk te besturen maakt. De upgrades betekenden ook dat ze hun naam veranderden van “Sorte Jernhest” in BLACK IRON HORSE.


De Visie

Bij Black Iron Horse combineren ze veiligheid en vakmanschap met duurzaamheid. Al de fietsen worden geproduceerd en geassembleerd in Denemarken. De laadbak is gemaakt van gerecycled plastic.

Met een fiets van Black Iron Horse kunt u uzelf, uw gezin en de zwaarste goederen vervoeren met minimale fysieke inspanning. En dit terwijl u een duurzame keuze maakt die geen compromissen sluit op het gebied van comfort en esthetiek.


Duurzaamheid


Black Iron Horse maakt het comfortabel om klimaatvriendelijk te zijn. Het unieke achterwielbesturingssysteem maakt manoeuvreren in kleine ruimtes een fluitje van een cent.

Het is hun prioriteit om de fietsen zo dicht mogelijk bij onze klanten te produceren. Ze willen lokaal zijn. Daarom worden de frames, de laadbakken en de regenkappen in Denemarken geproduceerd. Verder worden de laadbakken en zitjes gemaakt van gerecycled plastic in samenwerking met Aage Vestergaard en Dansk Rotations Plastic. Ze blijven zoeken naar duurzame alternatieven voor de conventionele fietsbranche.Geen overeenkomende producten gevonden.