In 1990 zijn wij begonnen in de ondergrondse fietsenstalling onder het oude Centraal Station van Rotterdam. Dit was een zeer primitieve ruimte waar we begonnen zijn met 1 reparatie werkplek. Rond 1998 werd er een winkel en een nieuwe werkplaats gecreëerd in de bestaande ruimte. Hierdoor konden we uitbreiden naar de uiteindelijke 5 werkplekken, winkel en ruimte voor gebruikte fietsen te presenteren.


In 2007 zijn we door de verbouwing van het station naar een tijdelijk onderkomen verhuisd in het Groot Handelsgebouw. Deze was een stuk lastiger bereikbaar door de steile helling die je moest nemen om bij onze voordeur te komen. Dit was niet altijd makkelijk maar naar verloop van tijd kwam de klantenstroom toch weer op gang. Dit duurde tot 2014 en toen hebben we voor korte tijd nog in de nieuwe fietsenstalling van Rotterdam Centraal gezeten. Na procedures met NS over de huurruimte hebben we in 2015 een schikking getroffen.


Naar aanleiding hiervan zijn we op zoek gegaan naar een nieuwe ruimte rondom het Centraal Station. Deze vonden we bij een oude bekende namelijk het Groot Handelsgebouw. Deze keer op de begane grond aan de Weena-zijde. Hier hebben we in eerste instantie een Bromptonshop gecreëerd met daarnaast een werkplaats, ruimte voor huurfietsen en gebruikte fietsen. In 2020 hebben we een uitbreiding in het assortiment gedaan. We hebben achter de Bromptonshop een ruimte gemaakt om een aantal nieuwe elektrische topmerken te presenteren: Riese & Müller, Stromer, Urban Arrow, Cannondale, Gocycle en Giant.


Na al die jaren van verhuizingen zitten we nu erg op onze plek. Ben je erg benieuwd naar onze oude locaties? Klik dan hier om de teruggevonden foto's te bekijken. Heb je zelf nog foto's van onze oude locaties dan zou ik deze graag ontvangen via rotterdam@czwaan.nl. Zou erg leuk zijn!


Ondanks de grote verandering in winkelpresentatie en aanbod van de fietsmerken zijn we grotendeels dezelfde gebleven. We repareren nog steeds alle soorten fietsen, van stationsfiets tot Stromer en alles ertussenin. We verhuren diverse soorten fietsen, verkopen fietsonderdelen/accessoires en stallen bagage voor toeristen.


Hopelijk mogen we je snel eens ontvangen in onze winkel

onze geschiedenis onze geschiedenis

Groet,

Team Zwaan Bikes Rotterdam


Cookies helpen ons bij het leveren, beschermen en verbeteren van onze producten en diensten. Door onze website te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.