Over Roetz

Roetz-Bikes gelooft in duurzaam ondernemen. Daarom maakt Roetz fietsen door onderdelen en materialen die te mooi zijn om weg te gooien zorgvuldig te bewerken en ze zo een tweede leven te geven. De Roetz Fair Factory is gevestigd in Amsterdam waar mensen met een kwetsbare arbeidspositie worden opgeleid tot volwaardig fietstechnicus. Roetz maakt stijlvolle stadsfietsen en e-bikes.


Tweede kansen

Ons verhaal

Bij Roetz geloven we in tweede kansen en streven we naar een circulaire en inclusieve samenleving. We zien bruikbare grondstoffen waar andere schroot in zien. We zien talenten in mensen waar andere juist hun valkuilen waarnemen. In de Roetz Fair Factory maken mannen en vrouwen met een ‘rugzak’ prachtige designfietsen vanuit afgedankte tweewielers. Met de hand én met trots. We leiden ze op tot ervaren fietsenmakers met verstand van zaken en goede vooruitzichten voor een vaste baan. 


Speciaal voor u gemaakt

Als een van onze demo Roetz fietsen u bevalt bestellen we een hele nieuwe precies naar uw wensen. Hierdoor rijdt je altijd op de best passende fiets de deur uit.


Ervaar onze fietsen voor u ze koopt

Wilt u zelf ervaren hoe een Roetz fietst? Of bent u eerdere benieuwd naar een fiets van een van onze andere merken? Zwaan Bikes is zeven dagen per week geopend voor een vrijblijvende proefrit. Kom hiervoor langs in onze zaak, email ons of neem telefonisch contact met ons op via: 010 41 26 220.


hieronder staan onze demo's:

Cookies helpen ons bij het leveren, beschermen en verbeteren van onze producten en diensten. Door onze website te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.