Duurzaamheid

Het milieu en Co2 reductie zijn heel erg veel in het nieuws. En zeker niet onterecht. De beelden zijn bij iedereen wel bekend. Plastic in de oceanen/rivieren en temperaturen die veel hoger liggen dan voorheen. Iedereen moet zijn steentje bijdragen aan een betere en schonere wereld. Samen kunnen we het verschil maken. Iedereen moet doen waar men zich prettig bij voelt en wat binnen hun mogelijkheden ligt. Hieronder lees je wat wij er al voor doen.

Heb je zelf een goed idee? Dan ontvangen we deze graag en gaan we kijken of het realiseerbaar is. Alle kleine beetjes helpen.

Alvast bedankt voor jullie hulp!!

Circulair Fietsmerk - ROETZ

Bij Roetz geloven ze in tweede kansen en streven ze naar een circulaire en inclusieve samenleving. Zij zien bruikbare grondstoffen waar andere schroot in zien. Zij zien talenten in mensen waar andere juist hun valkuilen waarnemen. In de Roetz Fair Factory maken mannen en vrouwen met een ‘rugzak’ prachtige designfietsen vanuit afgedankte tweewielers. Met de hand én met trots. Zij leiden ze op tot ervaren fietsenmakers met verstand van zaken en goede vooruitzichten voor een vaste baan.

Wij verkopen dit merk met veel enthousiasme en trots.

Wil je ervaren dat retro niet alleen erg mooi is om te zien maar ook ontzettend fijn fietst? Maak dan een afspraak voor een proefrit op een van onze demo Roetz fietsen.

In maart/april 2024 zullen zij ook een echte circulaire elektrische fiets op de markt brengen. Deze fiets is gemaakt om snel te servicen maar op een verantwoorde manier. Stevig maar toch mooi. Circulair maar zeer geavanceerd.

Wij zien hier echt de toegevoegde waarde in en zullen deze fiets als enige in Rotterdam gaan verkopen

Ben je nieuwsgierig? Kijk alvast op de Roetz site of mail naar onze winkel zodat we je kunnen bellen zodra deze vernuftige circulaire elektrische fiets in de winkel staat.

Oud Papier, oud ijzer en plastic afval

In het verzamelgebouw waarin we zitten nl. het Groot Handelsgebouw zijn er diverse faciliteiten waarvan we gebruik kunnen maken. Oud papier en oud ijzer kunnen we op deze manier makkelijk scheiden en in speciale containers gooien. Deze worden leeggehaald en gerecycled.

Plastic kan en mag in Rotterdam gewoon bij het restafval. De gemeente maakt namelijk gebruik van gespecialiseerd bedrijf dat wel 80% van het plastic uit het restafval haalt voor recycling. Deze manier is veel efficiënter dan wanneer het door bedrijven/inwoners zelf apart ingezameld wordt. Win-Win dus. Wil je hier meer over weten? Klik dan hier

Buiten en Binnenbanden van gerecycled materiaal

Wij gebruiken voor 96% van de reparaties banden van Schwalbe. Schwalbe is een zeer vooruitstrevend merk op gebied van verduurzaming van hun onderneming en de producten die ze verkopen. Steeds meer buitenbanden worden geproduceerd met Fairtrade rubber. Zo is de Green Marathon gemaakt van 100% Fairtrade rubber, 70% van hernieuwde materialen en is 98% vrij van schadelijke stoffen. Een erg mooi product.

Het mooie van de Schwalbe binnenbanden is dat ze allereerst ontzettend goed en luchtdicht zijn maar ook dat ze voor minimaal 20% gemaakt zijn van gerecyclede banden.

wil je meer weten over dit initiatief? Klik dan even hier

Oude binnenbanden recyclen

Bij ons kun je terecht om je oude binnenband in te leveren zodat deze gerecycled kan worden door Schwalbe. Het merk van de binnenband maakt niet uit zolang hij maar niet gevuld is met anti-lek middel. Ook mogen het geen kunststof binnenbanden zijn.

Het afgeven van de binnenbanden is kosteloos. We vullen dozen tot 100 stuks en dan gaat de doos op de post richting Schwalbe voor verwerking.

Plantaardige werkplaatsmiddelen

Sinds eind 2023 heeft Cyclon een plant based assortiment in de markt gezet. Wij hebben besloten om een verkoopzuil in onze winkel te plaatsen met deze producten en de producten ook daadwerkelijk te gebruiken in onze werkplaats.

Dit zorgt voor een gezonder klimaat in onze winkel en met een aanzienlijk lagere belasting voor de wereld.

Lees hier alles over de Cyclon plantaardige lijn

Stibat - Inleveren oude batterijen en accu's

Ook wij houden de batterijen apart voor inzameling via Stichting Stibat. Hierdoor kunnen er nog waardevolle metalen gerecycled worden. Heb je zelf nog batterijtjes thuisliggen? Gooi ze dan niet weg maar geef ze bij ons af zodat ze op een verantwoorde manier verwerkt kunnen worden.

Fiets accu's worden alleen ingenomen als deze geen schade heeft i.v.m. brandgevaar.

Wil je meer lezen over Stichting Stibat? Klik dan hier

Verlichting in de winkel en werkplaats

We hebben uitsluitend LED verlichting in onze werkplaats, winkel en etalage. Zo verbruiken we minder stroom. Helaas is het door onze locatie niet mogelijk om zonnepanelen te installeren.

Lease fietsplan voor medewerkers

Onze medewerkers zijn vrij om een fiets aan te schaffen middels een leaseconstructie. Hierdoor proberen we onze medewerkers op de fiets naar het werk te krijgen. De meeste komen al met de fiets of het openbaar vervoer

Plannen in de pen

Op dit moment zijn we bezig met de volgende ideeën:

  • Diesel bus inruilen voor een elektrische variant - uitdaging blijft voorlopig de actieradius
  • Met leveranciers in gesprek om plastic verpakkingen terug te dringen
  • Weer oppakken van ons eigen merk om nog meer oude frames te hergebruiken tot nieuwe fiets. Bekijk hier
  • Actief inzamelen voor het goede doel. Via leuke fietsgerelateerde activiteiten (ideeën altijd welkom)
Een beter milieu begint bij jezelf
Postbus 51

Cookies helpen ons bij het leveren, beschermen en verbeteren van onze producten en diensten. Door onze website te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.